Avui ja podem dir que la Festa Major de Gelida ja és història, han estat uns dies molt intensos i festius, de retrobaments i diversió, de música i de ball, de compromís cap a la pròpia festa i també de dormir poc per aprofitar cada instant dels dies més esperats de l'any.

El mateix divendres, el primer dia de la Festa Major, des de l'esbart vem organitzar una taula al sopar de la Ràdio, una de les taules més grans del sopar amb 28 persones! A més d'altres dansaires que també servien al sopar com a col·laboradors o implicats dins el Consell Rector de l'emissora. Començàvem així el tret de sortida a la Festa Major que tenia uns dels seus moments més àlgids el dissabte a la tarda, amb la Cercavila.

El diumenge de festa major és el dia del correfoc. Com altres vegades, l'esbart va estar al punt de mira d'uns divertits versots dels Diables de Gelida, que van parlar del nou espectacle que vem estrenar al juliol. És tot una satisfacció veure com els "Vents de la Mediterrània" ha tingut tanta repercussió. De fet durant aquesta festa major també ens hem anat trobant persones que van ser-hi a l'estrena i que ens ho han comentat i valorat molt positivament! Moltes gràcies!!!
El dilluns també vem participar fent una prova a la gimcana de festa major. La nostra prova consistia en una primera part de preguntes referents a l'esbart (balls, indumentària, complements, instruments tradicionals) i una segona part en què cada grup s'havia d'inventar una coreografia de Bollywood sobre un terra lliscant (recordant així la nostra participació ballant danses de Bollywood al nou espectacle de La Cubana). Va ser una prova molt i molt divertida en què tots els grups van fer servir molt la imaginació i van demostrar les grans dots dansaires que tenim al nostre poble!
I per acabar la Festa Major, com ja va sent tradició, des de l'esbart vem organitzar el 6è Festival Folclòric Internacional. Ahir dimecres vem comptar amb la Companyia de Danzas argentinas, de
la província de Buenos Aires. El repertori de la companyia va estar format per obres
costumistes que reflecteixen les poblacions rurals. com el Takirari o el Carnavalito; la Zamba, Chacarera, Valsecito criollo, el Chamamé, la Chamarrita o el Rasguido doble, o la dansa nacional, el Pericón. El repertori també va recrear algunes danses que ballaven els negres durant l’època colonial, com el Candombe del Río de la Plata. I com no també van ballar les danses dels ambients més urbans com és el tango. Tango antic, l’anomenat tango orillero, canyengue o arrabalero,
de passos senzills; i tango modern, amb passos més complexes. Tots dos
carregats de la sensualitat i la màgia que desprèn aquesta dansa
argentina coneguda universalment.
Així és com vem tancar una Festa Major més, de la manera com més ens agrada: ballant!! Esperem que vosaltres també hagueu gaudit tant com nosaltres!