divendres, 7 de desembre del 2007

Tornem a Santa Llúcia!

Aquest any, i des de fa molt de temps, el cos de dansa de l'esbart tornarà a ballar per la Diada de Santa Llúcia, a Gelida. Si ens voleu veure en directe ens trobareu cap allà les 13 hores a la Plaça de l'Església, just després del repartiment de l'escudella. Darrerament, estàvem acostumats a veure els grups infantils i juvenils per la nostra festa major d'hivern, però enguany els grans també hem decidit afegir-nos a la festa!

La festa de Santa Llúcia és un dels esdeveniments tradicionals més populars de tots els que es fan a Gelida en el curs de l’any. L’escudella popular, un àpat fet amb els ingredients que tots els gelidencs aporten, i el seu repartiment, és el moment clau d'una celebració amb més de 150 anys d'història. El dia més esperat de la festa i diada central és el dia 13 de desembre, diada de Santa Llúcia i festa local, que comença a l’alba amb l’encesa de les fogueres que serviran per cuinar la tradicional escudella. Podeu trobar més informació de la Diada al web de l'Ajuntament de Gelida o al portal festes.org. També podeu veure fotos de la Diada de l'any passat, clicant aquí.

Així doncs, esperem veure't el dia 13 a les 13 davant de l'escenari! Mentrestant, pots intentar endevinar quines danses ballarem, votant a l'enquesta que hem creat a la dreta del bloc.

Fins dijous!