dilluns, 15 de juny del 2009

Una Patum molt especial

Com cada any, quan arriba Corpus, arriba també la Patum de Berga. Una de les festes més populars i emblemàtiques del nostre país (va ser declarada el 2005 com a "Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial" per la UNESCO) i que consisteix en diferents representacions al carrer i amb la participació de la gent i la barreja de foc i pirotècnia.


Ja fa alguns anys que l'Esbart de Gelida ballem la coreografia que el mestre Albert Sans va dedicar a La Patum de Berga, sota el títol d'Àliga, Maces i Plens, i l'hem portat per molts escenaris, sempre amb l'energia i la passió que es correspon a aquesta dansa.

Però aquest cap de setmana, ha estat especial. No només perquè hem ballat La Patum coincidint en les dates que se celebra, sinó perquè l'hem ballat ni més ni menys que al Palau de la Música!!

És la primera vegada en tota la història de l'Esbart Rocasagna que s'ha actuat en aquest escenari tant especial i ho vam fer davant d'unes 2.000 persones!!

Aquesta actuació va sorgir a partir d'una col·laboració a l'acte de cloenda de l'Escola de Dansa de la Berta Vallribera, l'Studio Isadora de Barcelona.

Enguany girava entorn del foc i aquí l'esbart va aportar tota la seva força diabòlica a l'escenari i a la platea, sota els passos de la Patum.

Cal dir també, que gràcies als Diables de Gelida vam poder disposar dels seus vestits i les seves forques, la qual cosa va fer més espectacular la posada en escena.

Va ser només un ball, però va ser suficient per fer d'aquell moment un instant apoteòsic, amb tot el Palau picant de mans al ritme del Salt de Plens i contagiats per l'eufòria del ball i de la música.

Una Patum especial ballada en un lloc somniat i que sens dubte quedarà per sempre a la pàgina d'honor del nostre esbart!