diumenge, 27 de novembre del 2011

Preparant el festival de juliol!

Fent mitja part amb el Cos de Dansa, junta i el director i alguns dansaires del Sant Martí.

Des d'aquest mateix mes de setembre, des del Cos de Dansa ja estem preparant el repertori de danses del nou festival d'estiu del 2012. El què es veu en un hora i mitja d'una nit d'estiu a la plaça de la vila de Gelida, és el resultat de deu mesos de molts assajos, a més a més de la feina de vestuari, escenografia, etc, etc. Enguany estem molt engrescats amb la proposta que portarem a l'escenari i és per això que ja des d'aquest novembre estem fent assajos de més hores. Ahir mateix, per exemple, vem fer un intensiu de matí i tarda per preparar el què serà la segona part del festival.

En David Martínez (director del Sant Martí) i l'Ariadna Codina (ajudant de direcció), ens van acompanyar tot el dia d'ahir per ensenyar-nos alguns dels nous balls del Festival 2012.
Però el d'ahir no va ser un assaig més, va ser una master-class d'un dels millors directors i coreògrafs actuals de la dansa popular catalana, el David Martínez Coral, director de l'Esbart de Sant Martí de Barcelona. En David Martínez porta més de 18 anys dirigint un dels esbarts més destacats de Catalunya i ha creat espectacles que s'han estrenat a escenaris tant emblemàtics com el Mercat de les Flors de Barcelona, el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Romea o l'Auditori de Barcelona, entre molts altres. Deixeble (i dansaire) dels millors directors d'esbart, com Manuel Cubeles, Salvador Mel·lo o Albert Sans, ha sabut apropar la dansa catalana i la tradició a un llenguatge més contemporani que ha connectat molt al públic dels nostres dies. Un dels exemples d'això són el conjunt de danses que ahir ens va ensenyar (ell i uns quants integrants de l'Esbart Sant Martí), tot i què no us avançarem de què es tracten per deixar-vos amb la intriga fins al juliol de l'any que ve!! Realment és una sort poder comptar amb col·laboracions de tanta categoria i per la nostra part, amb l'esforç i la dedicació de tot un any, intentarem estar a l'alçada per fer gaudir com mai al nostre estimat públic de Gelida!!!!