dimecres, 1 d’octubre del 2008

Dóna'ns idees!

Com ja us hem comentat, després d'uns dies amb forces actuacions, arriben dies de treball i d'assaig. Mentrestant, encetem un nou tema de debat en aquest bloc, en què tots vosaltres hi teniu molt a dir.
Ara que comencem una nova etapa i el conjunt de l'Esbart Rocasagna de Gelida passa per un bon moment, busquem idees per donar-nos a conèixer arreu. Aquesta setmana també hem engegat una enquesta en aquest sentit. Però volem anar més enllà d'una simple enquesta tancada.
De quina manera ens podem donar a conèixer? Com ens podem fer més presents a Gelida? I a la resta de la comarca i del país? Quins elements de marxandatge nous podríem crear?

17 comentaris:

Anònim ha dit...

eeeiii!!!
mooolt bona idea!!
jo crec que l'esbart com a entitat de pes que és de Gelida s'ha de promocionar i molt!
aquest bloc de moment és una eina de promoció boníssima ja que t'obre les portes, via internet, a arreu del món, i el més important és que setmanalment s'actualitza fet que mostra a la societat que és una entitat viva i dinàmica!!
a més crec q fer una samarreta també estaria molt bé, tal com fa la ràdio cada any, o com els nous bastoners...
un mocador com el q van fer els diables seria un altre tipus de marxandatge, etc.
el q s'ha de recuperar crec que és el calendari que es feia i es venia cada any per Sta. Llúcia pq l'any passat molta gent el volia i no se'n va fer (en desconec els motius).
inga dit això que la gent digui la seva!!
vagi b i molta vida a l'esbart gelidenc!!

Anònim ha dit...

MOLT BÉ XAVI, ENTRE TOTS PODEM FORMAR UNA BONA "TRONADA D´IDEES".ELS CALENDARIS VAMOLT BÉ XAVI, ENTRE TOTS PODEM FORMAR UNA BONA "TRONADA D´IDEES".ELS CALENDARIS VAN SER UN ÈXIT, JO REPETIRIA. TAMBÈ M´AGRADARIA UNA SAMARRETA, UNES BOSSES ,CARTERES, CLAUERS O DEVANTALS SERIGRAFIATS. UN BON LEMA TAMBÉ ÈS IMPORTANT.QUE HUS SEMBLA UN CD AMB ACTUACIONS, "TOMES FALSES" I UNA VEU AMB OFF COM LA DE TV3? I EL TEMA DEL PATROCINI? EXISTEIXEN LES TROBADES D´ESBARTS? HI ANEU? NO EXISTEIXEN, DONS HEN MONTEM UNA! SALUTACIONS DE PONENT, QUE AQUÍ JA HUS CONEIXEM!!!

Anònim ha dit...

Hola blocaires!!!
La promoció és lo més important després de ballar!! i veig que aquí hi ha molta gent amb iniciativa!! m'agrada! primer de tot vull felicitar al Bernat per la "currada" de manteniment que fa en aquest bloc...és la eina principal de promoció i d'interacció amb els dansaires!! Felicitats! i després dir que el primer que faria és fer samarretes, ja que és evident que hi hagut una renovació a l'esbart. També és veritat que l'any passat a la diada de Santa Llúcia l'objecte més absent va ser el calendari de l'esbart, que jo tornaria a portar a terme! tot això ja ho han dit .. i per afegir, enviaria els dvd's tan genials que cada any ens realitzen el Carles Gala i el Xavi Oró dels nostres darrers festivals a Ajuntaments o col·lectius d'arreu dels països catalans... ah! i un prec..: volem intercanvis a l'estranger!!

salut i ànims!

Anònim ha dit...

Doncs, està molt bé la iniciativa de que entre tots participem! si senyor, amb una mica de esforç de cadascú podem fer que la cosa vagi sent cada cop mes gran, no tot es basa en els assaijos i el festival del Juliol!!! estic d'acord amb tots els comentaris, desde les samarretes fins als cd's i els intercanvis am l'extranger!!!

Jo crec que ens hauríem d'espavilar per a Santa Llucia tenir samarretes per poder vendre!

Folletons explicant que és l'Esbart Rocasagna qui el forma, quans som, també estaria molt bé, poder-lo repartir no per Gelida que ja ens coneix la gent sino per els ajuntaments com avieu dit abans. En el triptic entraria un telefon o algu de contacte, i llestos per tots els PPCC! a nivell internacional... uff és més dificil la cosa. Proposo que el senyor Bernat Oro fasi unaltre bloc amb angles un amb xines i un amb arab! Obrimnos les portes al món!

Ens veiem als assaijos gent!

Anònim ha dit...

Ei! Que es noti que som un grup! Jo considero bona idea les samarretes (tot el demés que s'ha dit també eh!), que el dimoni de la Patum ja ha quedat antiquat. Segur que entre tots trobarem forces bones idees! Si cal remoure coses, compteu amb el meu ajut! Ens veiem dimarts.

Anònim ha dit...

si senyor està molb bé això de que tots poguem dir la nostra, s'ha de dir que crec que totes les idees que heu dit són biníssimes i que podeu comptar amb la meva col·laboració per cualsevol d'elles

Com que trobo que totes les idees són genials només dir-vos que ens veiem al pròxim assaig i sobretot...

que passeu un bon cavatast!!

Anònim ha dit...

Eiii, la veritat és que totes les propostes que he pensat ja estan dites; la samarreta és la que crec que us pot sortir més econòmica i que impactaria més, però potser també ho fa tothom...també podrieu fer classes interactives sobretot quan hi hagi canalla, com el que vau fer per festa major d'anar ensenyant una mica els passos típics de cada ball, etc. També podrieu fer DVDs de les vostres actuacions que els podrieu repartir als ajuntaments gratuïtament (perquè veiessin de què va la cosa...)i pagant a la gent per tenir un record. Per últim en aquesta pluja d'idees podrieu ser un esbart més modern, sempre conservant la part tradicional, i fer danses amb cançons més conegudes i de passos més innovadors, com ja heu començat a fer auqests últims anys. Sinó sempre us quedarà ser el primer esbart nudista...jijijiji
q vagi molt bé!!!!!
una seguidora
(gabi)

Anònim ha dit...

Ei !! Primer de tot crec que s'ha de valorar la feina del Bernat, perquè ha creat un blog que crec que pot arribar a recórrer mig món ! Jo també voto per la idea de la samarreta, podríem fer com als concerts, els dansaires ballant allà dalt i mentre algun voluntari amb una paradeta al costat de l'escenari, rollo mercat! Jaja Però si se'n fan, jo en vull tenir una ! Apaa, ens veiem a l'assaig!

siauuu !

Anònim ha dit...

Ei!
Jo crec que el millor seria tornar a fer els tipics calendaris. L'any passat tothom els buscava, però tothom, eh! i ningú sabia perque no els havien fet ni res.
És una cosa que sempre ha viscut a les cases gelidenques ique s'ha de recuperar.

El que també estaria molt bé és fer samarretes, buscar un disseny xulo i atractiu i que engresqui a la gent a comprar-les.
Que això ven molt, i si són xules més!

apa, visca l'esbart!

Anònim ha dit...

ep nois!!! jo diria que apart de tot l'equipatge de l'esbart que podríem portar, el més important és que ens coneguin a tot arreu!! així que jo distribuiria videos dels nostres festivals perquè a més de saber el nostre nom tothom sàpiga què és el que fem!!!!

així que com més ens vegin més podràn dir si els agradem o no!!!

salut blocaires!!!!

VISCA L'ESBART!!!

-maria-

Anònim ha dit...

Ei Bernat! que amb el meu ja passem dels 10! ;-)
Jo voto per les samarretes, però amb un disseny i forma guai, no les típiques samarretotes que es féien anys enrera... Crec que també estaria bé una bossa, però això potser ja sortiria més car...
I vinga, que tenim molta feina però sembla que de ganes encara en tenim més. I Bernat, moltes gràcies per la feineta que fas.
Ens veiem a tots a assaig!

Anònim ha dit...

ei! està molt bé aquesta idea de promocionar l'esbart i haviam si ens coneixen per tot arreu i fem intercanvis!
Trobo que les samarretes seria la millor proposta però sempre es pot mirar totes les opcions que tinguem i també com ja han dit els calendaris de sta.Llúcia es troben molt a faltar.

Apa doncs fins a l'assaig!
Salut i visca l'esbart!

Bernat ha dit...

Quantes idees i que bones! A mi m'agradaria que l'esbart sortís més al carrer en dates assenyalades, com la Festa Major i Santa Llúcia, amb algun ball propi. Seria genial fer una cercavila, amb els bastoners, els grallers, els diables... i l'esbart ballant una dansa nova amb una música composada expressament i tocada en directe per un grup de grallers (si els de Gelida no poden sempre es pot llogar alguna colla de fora). Crec que seria molt xulo que l'esbart creés un ball popular gelidenc que només es ballés en una data concreta i amb un vestit que l'identifiqués, i no cal dir-ho que fos ben animat i marxós. A més de recuperar el "Ball de la gallarda", que es ballava a Gelida antigament, perquè no tenir una "jota de santa llúcia", per exemple? Tenint presència al carrer també es fa promoció, es participa més activament de les nostres festes i es contribueix a la creació de cultura popular pròpia.
Per altra banda, crec que també estaria bé que algun any l'esbart organitzés un curset de danses tradicionals, per què gent no iniciada, pogués aprendre els passos bàsics d'un fandango, un bolero, una contradansa, una masurca o una jota, per exemple. Seria una altra manera de contribuir a difondre les danses dels Països Catalans i de pas una porta oberta perquè la gent s'interessi per l'esbart.
Finalment, també crec que una samarreta amb un disseny guapo seria fantàstic, i una xapa també seria un detall original.
Fins aviat!

sararuanasurià ha dit...

Uei! sorprenent i alentador veure que l'esbart està tan actiu, feia temps que no es veia tant moviment! Enhorabona a tots/es els que ho feu possible.

Per tal de no reiterar el que ja s'ha anat dient, només afegiré que és tant important el merxandatge, com tenir una bona imatge identitària. Un logo, un lema... Renovar tot el relacionat per poder, amb el temps, anar creant ja sigui samarretes, mocadors, domassos... etc! Però d'entrada cal pensar en la imatge que es vol donar a l'esbart, més juvenil potser ara? I sobre tot envair, reenviar i tornar enviar flyers, fragments d'actuacions, ets, però no només aquí, sinò a qualsevol entitat folklòrica o cultural que es trobi per internet, sense miraments, és així com apareixeran actuacions!

Sense més dil·lacions, enhorabona, i si cal compteu amb pel qeu sigui necessari!

Força, seny i equilibri (ah no! Que aquets són els castellers!!) :)

Salut!!

Anònim ha dit...

eiiiiiiii Sara tens tota la raó: el logotip de l'esbart s'ha de renovar JA!!!fer-lo més actual i atractiu!!

Anònim ha dit...

Estaria molt bé innovar amb la imatge de l'esbart, el possible problema que ens podem trobar és el cost del disseny, una forma d'abaratir-ho és organitzar un concurs popular, però això no sempre és aconsellable, generalment quan parlem de una bona campanya de merxandatge és millor deixar-ho en mans expertes....podríem intentar parlar amb gent que es dedica al disseny si ens poden donar un cop de mà.......

Montse Plans ha dit...

Hola!!
Primer de tot felicitar al Bernat, molt bona feina, i esperem que divendres hi hagi bones notícies.
Des de la Junta, s'ha recollit totes aquestes fantàstiques idees, i ja us puc dir que ben aviat disposarem de samarretes.
Si algú té bona má i i idees perquè no presenta una proposta de diseny?
Quantes més opcions, millor.
Ànims a tots, i que continui