dimecres, 29 de juliol del 2009

Carcassone 1: Gelida Internacional

Aquest llarg cap de setmana (des de dijous), el Cos de Dansa de l'Esbart hem estat a la zona de Carcassone, a França, participant en un Festival Internacional de Dansa Tradicional. Hem tingut dues actuacions importants, a més de cercaviles, recepcions, visites turístiques i moltes anècdotes. Aquests dies un n'explicarem unes quantes.

El viatge cap a Carcassona el vem començar a les 9:30h del matí carregant l'autocar amb tots els vestits i complements per les actuacions. Vem sortir de Gelida cap a les 10:45h i la primera parada no la vem fer fins just passar la frontera que separa la Catalunya Nord del Principat. En principi era una aturada sense cap mena d'importància però ens vem trobar amb una estació de servei ben peculiar. Ara ja tot era en francès: tots els productes, tota la retolació, les dependentes... Però curiosament, moltes de les coses que venien eren productes tipical spanish: banderes espanyoles, toros, banderilles de torero, sevillanes,... i tot el què us pugueu imaginar. Com que era la primera estació de servei abans d'entrar a l'Estat Espanyol, devia ser per posar en situació al personal.

Tot i així, com que estàvem en territori de la Catalunya Nord, també tenien alguns productes del màrqueting català: senyeres amb el burro català, clauers de pubilles i algunes postals. Entre aquestes postals, ens va fer gràcia una que sortien diferents fotos d'algunes expressions populars: una d'uns castellers, una d'uns gegants, una amb una escalivada... i "ostres, una foto que hi surten uns bastoners... carai quin sotacama... però aquests bastoners... aquestes faldilles... si són els de Gelida!!"

És així com entre les moltes postals, en vam trobar una en què hi sortia una foto dels Bastoners de Gelida, amb el Miquel Banchs i el Pere Catasús a primera fila, ballant davant un nombrós públic.

Llàstima que només els n'hi quedessin dues, però deu ser perquè aquesta postal amb aquesta foto, segur que tothom la deu voler tenir!!

Bernat

NOTA DEL BLOC: Parlant dels bastoners, a l'últim post que vem tractar sobre el ball de bastons us proposàvem un concurs d'endevinar qui eren aquells nens que sortien a la foto en blanc i negre i que són família de dansaires de l'esbart. A partir d'avui ja hem publicat la solució! Mira els comentaris!!

1 comentari:

Unknown ha dit...

Una vegada heu demostrat que sou un grup collonut,he sebeu estar depend de les circunstàncias i que hi ha una bona pinya. Cuideu tot aixo, ja que per aixó podeu ser un gran grup i tirar endevant l´esbart. Gràcias per ser com sou. Feia molt temps que no veia aixo en un esbart. Espero Bernat que no triguis massa a seguir explicant el viatge a Carcassonne. Visca la trempera matinera i també la diurna. Una abraçada a tot el grup